sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Maalia, maalia!





Eilen tuli ostettua maalipurkki - tänään oli sitten totuuden hetki sen suhteen. Se väri löytyi siis eilen yhdestä tapettimallista, mistä poimittiin vihreän sävy. Tämän jälkeen minä matkasin kotiin mukanani kasa erilaisia vihreän sävyjä pienillä värimallilipareilla. Lattiassa on koivun sävy, mikä tarkoittaa, että seinän värin pitää olla lämmin, ettei se korosta koivun keltaista sävyä. Minä pidin värimalleja milloin seinällä ja milloin lattialla - ja aina vaan tämä sävy näytti oikeimmalta. Niistä mitä minulla siis oli, värejähän on melkein loputtomasti...

Ensin piti siirtää kaikki huonekalut pois seinän vierestä, suojata lattia ja huonekalut, teipata sähkörasiat sekä seinien ja katonrajat, irrottaa jalkalistat ja istua hetkeksi nojatuoliin ihmettelemään onko seinän maalaaminen reippaan vihreäksi ihan hullua. Väri kun on oikeasti vihreä, ei mikään vähän sävytetty valkoinen. Soitin vielä vanhemmille kuulumisia ja kerroin, että mun sunnuntaipuuha on seinän maalaaminen ;o)

Varsinaisen Maalaamisen aloitin joskus puoli kahdentoista tienoissa. Ensimmäiseen kerrokseen meni reilu tunti, minkä jälkeen oli aika pienelle tauolle - ruisleipää, kinnkua ja viiliä kivennäisveden kera. Tauon jälkeen toinen kerros, siihenkin meni reilu tunti. Olin valmis noin 14.37, silloin oli siis suojateipit ja paperit korjattu roskiin ja jalkalistat kiinnitetty. Ei tuohon oikeasti kauaa mennyt - seinällä on pituutta reilut 6 metriä ja korkeutta noin kaksi ja puoli metriä. Kolmen litran maalipurkki riitti ohentamattomanakin hyvin kahteen maalauskertaan.

Olen tyytyväinen - tiistaina saan uuden ruokapöytäni tänne. On siis jotain mitä odottaa... Taidanpa ottaa vielä onnistuneen urakan kunniaksi lasillisen hyvää punaviiniä!

5 kommenttia:

Josie kirjoitti...

Pakko kommentoida itse... Tänään on selkeämpää kuin eilen ja seinä näyttää vieläkin todella hyvältä - ainakin omasta mielestäni!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle seinälle! Tämän päivän maalit taitaa olla niin hajuttomia ettei elämä vastamaalatun seinän vieressä käy tukalaksi...

-wiltteri-

Josie kirjoitti...

Kiitos Wiltteri! Ei nuo seinämaalit haise oikeastaan ollenkaan, eli sen suhteen ei ole mitään ongelmaa. Minullakin on nyt oma sammalmätäs täällä kotona... Olen todella iloinen, että uskaltauduin kokeilemaan, se kyllä kannatti!

Eri asia tietysti olisi lattiamaali tai kalustemaali - pienimuotoista huonekalukunnostusta varten meillä on kuitenkin täällä talossa askareteluhuone...

Iines kirjoitti...

Hienolta näyttää tuo maalattu seinä!

Itselläni on sama urakka edessä, seinän maalaus, kunhan saan ensin kynittyä tapetin riekaleet seinänrajasta irti. Maalipurkki on vielä kaupassa, mutta pidän klassisesta valkoisesta tai helmenharmaasta. Ja semmoinen maali pitää löytää, mikä on luonto- ja ihmisystävällistä.

Josie kirjoitti...

Kiitos Iines! Noiden värien kanssa on jännittävää puuhata. Täällä oli edellisen asukkaan jäljiltä kaikki seinät maalarinvalkoista. Talvivalossa se tuntui minusta kylmältä, lisäksi minun mustat nojatuolini ja sohva eivät vaaleilta seiniltä ja vaaleilta lattioilta saaneet kaipaamaansa vastapainoa. Jotenkin kaikki näyttää paremmin kokonaisuudelta kun seinään tuli väriä.

Eli ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan, väreistä saa muuten tilaamalla A5 kokoisia malleja. Samoin jos löydät mieleistä väriä olevan kankaan tms. voidaan oikea väri etsiä. Tämä täyshimmeä maali on kyllä kaunis seinässä.

Seinässä helmenharmaa puhtaanvalkoisilla listoilla voisi kyllä olla hieno... Kunhan lämpöä löytyy materiaaleista ja tekstiileistä.