torstai 2. lokakuuta 2008

Kiltti


Tämänkertaisen, valokuvatorstain 104. haasteen aiheena oli "kiltti". Tämä kaveri odottelee kuntoutuslentoa - pyrstösulkaan piti kiinnittää lähetin, ja se on huppu päässä paljon helpompaa. Pyrstösulille oli kuitenkin tapahtunut hiukan karsintaa, ja lähetin ripustettiin jalan "nilkkaimeen". Sekin kävi helposti huppu päässä, silloin komea petolintukin osaa olla kiltisti!

Kuva on otettu lintujensuojelualueella, jossa kuntoutetaan mm. loukkaantuneita petolintuja takaisin luontoon. Aihe on kovin ajankohtainen - kuuntelitteko päivän uutisia siitä, että Euroopan lintumäärät ovat vähentyneet puoleen ja toisaalta joillain aiemmin tavallisilla lajeilla jopa 80-90 %. Uutinen löytyy täältä

8 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Vau, onpa erikoisesta tilanteesta kuvasi - hieno:)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä taisi tällä kertaa olla pakotettuna kiltti.

Josie kirjoitti...

Niin se taitaa joskus mennä. Hyvä vaan, että ei ole liian kiltti - pärjää sitten toivuttuaan omassa ympäristössään. Tämä oli löytynyt huonossa kunnossa jostain tien varresta ja paikallinen asukas oli toimittanut sen hoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ei näytä oikein kivalta linnun kannalta.

Josie kirjoitti...

Toisaalta niin, mutta toisaalta taas - sitten kun siivissä on tarpeeksi voimaa lentotreenien jälkeen, pääsee vapaaksi. Tosin rengastettuna ja lähetin pyrstössä - jotain tutkimuksellekin.

Lähetin oli melkein kuin yksi sulista, mikä on tarkoituskin. Se ei sitten haittaa lintua mitenkään. Huppu taitaa suojata hoitotoimenpiteiden aikana sekä hoitajaa että lintua...

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän menettelyä hyvin, tuon tipun kynnet saattaisi tehdä pahaa jälkeä lähetintä laitettaessa.. Huppu päässä moni meistä asettuu kiltisti.. ;)

-wiltteri-

Josie kirjoitti...

Tapasin samaisessa paikassa myös sellaisen noin 5 kiloa painavan tipun, jonka jalkojen voima riittää murtamaan ihmisen käden... oli vaikuttava. Ehkä tuokin tipu tiukkoine katseineen vielä pääsee tänne. Hoitajalla oli erikoishanska. Syystäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs sitä luonnolleen voi :)
Erikoislaatuinen vinkkeli aiheeseen. Pidän vapaudesta kuiteskin enempi.