keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Näkökulmia


Kirahveilla on erityisiä merkityksiä - minulle ja monelle muulle. Kirahvi on kaukonäköisyyden symboli. Yhtä lailla se symboloi kykyä saavuttaa asioita, joihin muiden on mahdotonta ulottua. Se kuvaa myös kommunikaatiota, intuitiota ja toisaalta kykyä pysytellä hässäkän ulkopuolella.

Koska kirahvit ovat pitkäkaulaisia, niillä on jo luonnostaan erityinen näköalapaikka ja erityinen näkökulma maailmaan. Siitä johtuukin, että kirahvit liitetään usein kykyyn katsoa asioita toisesta näkökulmasta. Kirahvi voi siis auttaa sinuakin katsomaan omaa elämääsi tavalla joka on sekä maanläheinen että avarakatseinen. Ehkä meidänkin kannattaisi henkistä kasvua etsiessämme muistaa, että me olemme fyysisiä olentoja, samanlaisia kuin muutkin elävät olennot. Kirahvin opetus onkin, että voimme elää sekä maanläheistä että avarakatseista elämää.

Erikoisen ulkomuotonsa vuoksi kirahvi voidaan liittää myös yksilöllisyyteen ja joukosta erottumiseen. Siihen että arvostaa omaa yksilöllisyyttään.

3 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Kirahvi on komea elain, erityinen "grace" (ylväys?) on elaimen liikkeissakin. Upea elain todella... Kuin kaiken ylapuolella. Itsekin toivoisi olevan valilla ilkeitten ( esimerkki vain) ihmisten ulottumattomissa, omalla pilvellaan... ;)

Mukavaa vkon loppupuoliskoa sinulle !

Josie kirjoitti...

Niin on, nuo kirahvit tekivät minuun erityisen vaikutuksen tuolla viime kesän Etelä-Afrikan reissulla. Aivan mahtavia eläimiä, ja minä pääsin kävelemään niiden kanssa ja joukossa. Uskomaton kokemus!

Mukavaa viikkoa, kävin jo pienellä vierailulla blogissasi ja näytti kivalta, täytyy ottaa oikein lukusessio ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi! Olet päässyt kirahvien seuraan, ois kyllä aika mahtavaa :) Kirahvit on kauniita eläimiä ja jotenkin hauraitakin..?